Frizerski salon za moderne i klasične frizure u Rijeci

Instar d.o.o.

Stiliziranje političarki 2000. godine

Hrvatske političarke Vesna Škare Ožbolt, Đurđa Adlešić i Vjera Šuman ponovno su osvojile svoje muževe zahvaljujući novom imidžu koji su im osmislili i izveli ugledni svjetski i domaći stilisti: mladenačka frizura zorice Jerković oduševila je njene kćeri, dok je sin Jadranke Kosor radije gledao televiziju nego frizerski show u Opatiji.

Kad su se Đurđa Adlešič, Vesna Škare Ožbolt, Vjera Šuman, Jadranka Kosor i Zorica Jerković, u raskošnim toaletama, s novim frizurama i make-upom, popele na pozornicu u Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner, među publikom je zavladala prava euforija. Više od 250 gostiju frizerske gala večeri, 30. travnja na večer, burnim je aplauzom i ovacijama pohvalilo novi imidž hrvatskih političarki. Zlatko Ožbolt, suprug dopredsjednice Demokratskog centra, pokušavao se probiti kroz gomilu kako bi svojoj Vesni rekao da mu je "ljepša nego kad ju je ugledao prvi put, još u srednjoj školi".

Staško Adlešič ostao je zadivljen novim pramenovima i kraćom kosom koja je lice njegove supruge Đurđe "učinila još nježnijim". A Bojan Boić, suprug Vjere Šuman, glasnogovornice predsjednika države, pohvalio je majstorski rad nizozemskog stilista Franka Bianchija - nekoliko svijetlih pramenova i neznatno stanjena kosa "istaknuli su njene smeđe oči".

Silvija i Ana, kćeri predsjednice Gradskog vijeća Rijeke Zorice Jerković, bile su beskrajno ponosne na mamine otkačene umetke ljubičaste boje, a saborska zastupnica Jadranka Kosor, čiju je kratku kosu Dag Jensen tek malo skratio i stanjio, uzaludno je pogledom tražila 15-godišnjeg sina Luku: film u hotelskoj sobi učinio mu se zanimljivijim od mamine promjene imidža.

"Jesam li se bojala promjene? Nimalo! Znala sam da će sve biti super!", prokomentirala je svoj novi izgled Đurđa Adlešič, predsjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Ideja o javnom uljepšavanju uglednih dama hrvatske politike rodila se prije nešto više od mjesec dana: organizator revije Brian Grbčić, vlasnik i direktor riječke tvrtke DDC.Corp., pozvao ih je da se prepuste majstorskom umijeću domaćih i svjetskih stilista. Objasnio je da na reviju dolaze, uz Riječanku Patriciju Grbčić i Zagrepčanina Dražena Crnadaka, Norvežanin Dag Jensen, Nizozemac Frank Bianchi te Talijan Francesco Ficara. Dame su pristale bez mnogo oklijevanja i potom su počele pripreme u Zagrebu.

U modnoj kući Linea Exclusive, po dizajnu Dalibora Bettija, za njih su sašivene toalete, a u dućanu Couture odabrane su cipele Cesarea Paciottija. Iako su na opatijskoj večeri prvi put u životu odjenule raskošne haljine do poda, u njima su se kretale poput manekenki. Dan prije gala večeri, u frizerskom salonu Patricije Grbčić, supruge Briana Grbčića, sastali su se stilisti te Vesna Škare Ožbolt i Vjera Šuman.

Kosa brzo raste

Prva je stigla Vesna, koju je u Rijeku dovezao suprug Zlatko. S potpunim povjerenjem prepustila se iskusnim rukama 28-godišnjeg Francesca Ficare, vlasnika FF salona u Novari nedaleko od Milana, u koji zalaze talijanske tv zvijezde, manekenke i fotomodeli.

- Stara mi je frizura već dosadila. Dugo razmišljam o promjeni boje i oblika, no željela bih zadržati ovu dužinu kose - rekla mu je. Minutu kasnije Ficara ju je uvjerio da je njenoj gustoj, prirodno kovrčavoj kosi, uz promjenu boje, najpotrebnije ipak - šišanje.

Frizuru Vesne Škare Ožbolt osmislili su Patricija Grbčić, Frank Bianchi, Dag Jensen i Francesco FicaraFrizuru Vesne Škare Ožbolt osmislili su Patricija Grbčić, Frank Bianchi, Dag Jensen i Francesco Ficara.

- Ova frizura čini vas starijom, a i vrhovi su poprilično oštećeni. Posvijetlit ću vam kosu, izvući pramenove u tri boje i ošišati je postupno - rekao je Ficara. Dok ga je Vesna zabrinuto gledala, utješila ju je Vjera Šuman: "Ne brini, kosa ionako brzo raste!" Za to su vrijeme Dag Jensen i Frank Bianchi razmišljali o boji pramenova koji će osvježiti izgled Vjere Šuman. Plava kosa, ustvrdili su, nije loš izbor, ali doima se previše monotono. Stoga su je odlučili "razigrati" pramenovima u ružičastoj nijansi. Na njihov je prijedlog, mrtvo-hladna kimnula glavom. I Vjera Šuman je, poput Zorice Jerković, zaključila da nema razloga za brigu: u rukama je profesionalaca koji znaju svoj posao.

Šamponi, gelovi, četke, boje, sušila, bazeni za pranje kose i druga frizerska pomagala u nedjelju su iz riječkog salona preseljeni u opatijski hotel Kvarner. Već prijepodne stilisti su imali pune ruke posla. Nakon što je posvijetlio kosu Aleksandre Mindoljević, koja je zajedno s Tanjom Tušek vodila program, 51-godišnji Bianchi je s nestrpljenjem očekivao dolazak "svoje političarke" Đurđe Adlešič. Iako je početak priredbe bio zakazan za šest sati, bračni par Adlešič u Opatiju je stigao tek oko sedam uvečer. Dok je ekipa iza scene paničarila zbog njihova kašnjenja, Bianchi nije pokazivao uznemirenost. Navikao je na to, kaže, jer njegova su "specijalnost" upravo političari i političarke.

- Žele izgledati svježije, ali bez radikalnih promjena. Njihov je posao vrlo specifičan, tako da i izgledom moraju poštovati protokol. Ja sam počeo raditi u salonu moje majke u Den Haagu kad mi je bilo 14 godina. Danas u istom gradu imam tri salona, a mama, iako su joj 83 godine, još radi. K nama su oduvijek dolazili ljudi iz vlade, no friziram i televizijske zvijezde. I Dag i ja obradovali smo se kad nam je Brian rekao da ćemo uljepšavati dame iz hrvatske politike - govori Bianchi.

Uzbuđene kao maturantice

Za manje od pola sata ošišao je i fenom oblikovao novu frizuru Đurđe Adlešič. Za to je vrijeme 51-godišnji Dag Jensen, česti gost uglednih svjetskih frizerskih revija i natjecanja u svijetu, razmišljao kako promijeniti izgled Jadranke Kosor. Dugo se opirala njegovim prijedlozima da promijeni boju, a na kraju je pristala na diskretne tamnosive pramenove koji su neznatno potamnili njenu potpuno sijedu kosu. Frizuru je samo malo dotjerao škarama (i pritom pohvalio njenog frizera), potom oblikovao gelom i sjajilom, i bio je gotov za desetak minuta.

No, šminkanje preparatima kozmetičke kuće Art Deco trajalo je gotovo sat vremena. Vizažistica Zdenka Mihelj našminkala je Jadranku Kosor, Buga Buzulić Vjeru Šuman, Silvija Bradica Đurđu Adlešič, a Radovan Periša Vesnu Škare Ožbolt i Zoricu Jerković. Potom je Jadranka Kosor, u improviziranoj garderobi, odjenula žarkocrvenu toaletu. S ushićenjem je promatrala svoju vitku figuru u raskošnoj krinolini, vrteći se u krug.

- Vi ste prekrasna žena. Povlačim sve što sam rekao. Odlično vam pristaje sijeda kosa i ne bih je sad mijenjao ni za 100 tisuća dolara - priznao je Dag Jensen kad ju je ugledao. U večernje haljine presvukle su se i ostale dame. Bilo im je potrebno samo nekoliko minuta da uvježbaju hod za nastup na pozornici, priznavši pritom da osjećaju jednako uzbuđenje kao nekad na maturalnom plesu. Zorica Jerković je u zadnji čas prije izlaska pred publiku pozvala u pomoć Dalibora Bettija: zbog nabora na prednjem dijelu haljine nikako nije mogla namjestiti dekolte.

Petero stilista, čiji je nastup u revijalnom dijelu programa bio vrlo šarmantan i otkačen (na sceni su istodobno plesali, šišali, modelirali frizure i posluživali se čašama šampanjca, utaknutim u neobične frizerske kreacije na glavama modela), u drugom dijelu programa pretvorili su se u prave kavalire. Jedan po jedan, držeći se za ruke sa "svojim političarkama", izlazili su na scenu, a potom su, uz glazbu grupe Magazin, otvorili i ples. Hoće li frizure naših političarki i sljedećih dana izgledati glamurozno kao i u nedjelju na večer?

- Naravno! - rekao je Dag Jensen.

- Na početku karijere učinio sam užasnu pogrešku: djevojci kojoj sam napravio minival nisam objasnio kako ga održavati. Nakon dva dana vratila se i htjela me ubiti: izgledala je poput Jimmyja Hendrixa jer je nakon pranja kosu raščešljala češljem. Pogrešku više nisam ponovio - nakon šišanja i stiliziranja ženi uvijek objasnim što treba učiniti da frizura i sljedeće ujutro izgleda isto. Tome smo poučili i ovih pet šarmantnih dama.

  • Kontakti
  • Galerija fotografija
In Fashion By Patricia - Frizersko stilistički salon In Fashion by Patricia - Instar d.o.o.

In Fashion By PatriciaFrizersko stilistički salon In Fashion by Patricia - Instar d.o.o.

  • Adresa: Trg Svete Barbare 3, 51000 Rijeka
  • Tel: 051/ 339-896
  • GSM: 091/ 328 8140
  • E-mail: salon@in-fashion.info

Pošaljite upit