Frizerski salon za moderne i klasične frizure u Rijeci

Instar d.o.o.

Brazilski keratin (Brazilsko feniranje)

Brazilski keratin

Brazilski keratin, tretman za oštećenu kosu, je najnapredniji, najbrži i najefikasniji način da se vaša oštećena kosa oporavi i da joj se vrati njen prirodni izgled.

Već nekoliko godina unazad širom je rasprostranjen i popularan po svim zemljama Južne Amerke. U posljednjih godinu dana napravio je pravi preokret u salonima Centralne Amerike, SAD-a, Srednjeg istoka, Portugala, Španjolske, Singapura, Novog Zelanda i Australije.

Od nedavno je dostupan i na našem tržistu!!!

Želite li da vasa kosa bude svilenkasta i jaka, sa smanjenim volumenom i prirodnim izgledom? Brazilski tretman keratinom je produkt sastavljen od najboljih sastojaka u svjetskoj kozmetologiji. Sa ekstraktom kakaoa i odlične čokoladne arome ovaj produkt će smanjiti volumen vaše kose i povećati njen sjaj. Sa svojim sadržajem hidroliziranog keratina, vitamina, ekstrata kakaoa, kolagenom, polikaterinom i kombinacijom silikona štiti vašu kosu od mehaničkog uticaja pegli za kosu i fena.

Važno je znati:

Kosa se sastoji od 90% keratina koji pri bojenju, izbjeljivanju, tapiranju, pregrijavanju i ostalim štetnim procesima nestaje iz kose što rezultira pucanjem vlasi i oštećenjima. Ovim preparatom i postupkom unosimo keratin, momentalno regeneriramo kosu, dajemo joj visoki sjaj, poroznost vlasi nestaje pa je kosa i glatka, a ujedno je i ravnamo. Tada vrijedi pravilo: što je kosa kvalitetnija i zdravija učinak je manji, a što su oštećenja veća i učinkovitost preparata je veća.

 • na izrazito kovrčavoj kosi postupak se ponavlja nakon 2 mjeseca, dok se na valovitoj kosi ponavlja nakon 3-4 mjeseca
 • primjena ovog preparata je moguća i samo parcijalno kao npr. na šiškama, vrhovima kose ili na kruni glave (prema potrebi klijenata)
 • potrebna količina preparata je 30 – 70 ml ( nema svrhe pretjerivati sa količinom jer će višak ispariti, duže ćemo fenirati, a dodatni efekt nije moguć)
 • preparat se nanosi 1-2 cm od vlasišta
 • ukoliko postupak želimo vršiti na bojanoj kosi važno je da kosu bojamo barem dan ranije ili dva tjedna nakon postupka
 • morska i klorirana voda umanjuju učinke keratina pa se postupak preporučuje vršiti prije sezone kupanja što će i olakšavati održavanje kose ljeti
 • preporuka je da korisnici kod kuće peru kosu šamponima bez klorid- sulfata ili uobičajenim šamponima uz uporabu pakung krema na vrhovima vlasi
 • u slučaju da smo propustili pojedinačni pramen, doradimo ga kasnije
 • postupak se može vršiti samo četkom i fenom, no peglanjem se kosa jače zagrijava, a time se jamči i bolja učinkovitost keratina kojeg unosimo u nju

Pakiranje od 1l dovoljno je za 15-20 aplikacija.

Način nanošenja:

U daljnjem tekstu su navedene upute o uporabi preparata CADIVEU BRAZILIAN BLOW OUT.

 • Kosu operemo koristeći dva puta ANTI RESIDUE SHAMPOO pH 9, nakon čega je posušimo fenom 80%. Kosu križno odijelimo (na 4 odjeljka vlasišta), te na svaku zasebnu sekciju (pojedinačni pramen) apliciramo BRAZILIAN THERMAL RECONSTRUCTOR pH 2,8.
 • Preporuka je koristiti zaštitne rukavice kako bi izbjegli smežuranost kože ruku zbog visoke koncentracije keratina.
 • Nakon što smo na cijelu kosu nanesli preparat, feniramo je i to direktnim grijanjem pramena kose bez odmicanja od četke dok preparat u potpunosti ne ispari, a kosa ne izgubi mastan efekt.
 • Nakon toga, kosu ponovo križno odijelimo i pramenove prelazimo nekoliko puta aparatom za ravnanje kose (tzv. peglom). Pegle se griju na min. 180 stupnjeva, no i među njima ima različitih, pa je preporuka koristiti one keramičkih stjenki. Kada je i taj postupak u potpunosti završen, kosu isperemo vodom i nanesemo DEEP CONDITIONING MASK pH 4,5 i omogućimo da djeluje 10 minuta uz izvor topline, nakon čega slijedi ispiranje kose, jednostavno sušenje fenom i eventualna dorada četkom (ako je potrebno).

Šta je Keratin

Struktura kose je kombinacija kompleksnih proteina zvanih keratin i njene prirodne vlažnosti. U zdravoj kosi zastupljenost keratina je oko 90% dok je preostalih 10% vlažnost. Keratin je generalno odgovoran za čvrstinu i otpornost kose, dok je njena prirodna vlažnost u glavnom odgovorna za elastičnost, fleksibilnost, mekoću i njen prirodni, zdrav izgled. Na žalost, ispravljivaži kose, boja, mini val, feniranje, sunce, zagadjenost, kemikalije u bazenima pa čak i svakodnevno tretiranje kose kao što je česljanje mogu da unište nivo keratina i vlažnosti u kosi.

KAKO RADI?

Ovo je revolucionarni tretman koji koristi kombinaciju keratina kako bi oporavio oštecenu kosu zamjenjujući njen prirodni keratin izgubljen tokom feniranja, farbanja i ostalih kemijskih procesa. Ovaj napredni tretman proizvodi keratinske nanomolekulue koje preobražava u mikro granule koje su zatim učesljane u kosu. Za razliku od tradicionalnog keratinskog spreja (npr. dubinsko pranje kose), ovaj tretman u kremastoj strukturi prodire duboko u oštećenu i ispucalu dlaku bez ostavljanja suhog izgleda kose.

KAKO ĆETE PREPOZNATI DA JE VAŠA KOSA OŠTEĆENA?

Vaša kosa će izgledati i na dodir ce biti suha, slamasta i bez sjaja. Ako bi smo pažljivo pogledali našu kosu pod mikroskopom vidjeli bi ispucale, razdvojene dijelove, pa čak i manje otvore na dlaci.

Pomakom u naprednoj nanotehnologiji, naučnici u Brazilu su otkrili potpuno novi i trajni tretman kose koji moze 'vratit vrijeme unazad’ i obnoviti strukturu vaše kose vrativši joj izgled koji je priroda originalno podarila: mekana, sjajna i zdrava.

Brazilski tretman koristi nanomolekularni keratin, molekuli toliko mali da je moguće staviti milijune njih na vrh igle. Nevjerovatno fine i moćne molekule keratina ulaze duboko u oštećene dijelove kose ispunjavajući ih u potpunosti. Molekule se zatim pričvršćenuju za kosu sa drugim dijelovima kore dlake formirajući trajni, pripadajući keratin, bas kao prirodni. Rezultat je lijepa, mekana i svilenkasta kosa superiornog izgleda i nevjerovatnog sjaja. Kosa momentalno postaje zdravija i lakša za održavanje.

Brazilski tretman keratinom doslovno vraća život vašoj kosi. Obnova kose nakon prvog tretmana je u prosjeku 80% uspješna, 90% nakon drugog i 100% nakon trećeg nanosenja. Ovaj tretman koristi isti protein keratina koji se nalazi u kosi, ali u manjoj veličini, koji je onda pričvršćen za strukturu kose zarad njenog trajnog oporavka.

Brazilski tretman keratinom je jednostavno najbrži, tehnički najnapredniji i najefikasniji oporavak kose na svijetu. Ova nova vrsta tehnologije je uspješna na svim vrstama kose ali najveći rezultati su postignuti na ekstremno oštećenoj kosi.

 • Kontakti
 • Galerija fotografija
 • Vezani dokumenti
In Fashion By Patricia - Frizersko stilistički salon In Fashion by Patricia - Instar d.o.o.

In Fashion By PatriciaFrizersko stilistički salon In Fashion by Patricia - Instar d.o.o.

 • Adresa: Trg Svete Barbare 3, 51000 Rijeka
 • Tel: 051/ 339-896
 • GSM: 091/ 328 8140
 • E-mail: salon@in-fashion.info

Pošaljite upit